De Lettergek

vormgeving van magazines - Magazine Doet door SilkeSilke

Magazine Doet

Doet the magazine
Kunstenaar Doet Boersma kwam met de vraag of een Magazine een goed idee was als relatie geschenk en wat de mogelijkheden waren voor de vormgeving van magazines. Net als de creatieve kunstenaar wilde ze haar magazine ook creatief, spontaan en nieuwsgierig. Het vormgeven van een eenmalig magazine is een grote klus daarom hebben Studio Hooghalen en ik samen is dit prachtige glossy magazine gerealiseerd.

Daarbij hebben we zowel de regie over de aangeleverde tekst, werving voor de advertenties, de opmaak en invulling van de spreads en de eind redactie allemaal zelf gedaan. Dit allemaal binnen twee maanden. Doet Boersma zat zelf op dat moment nog in Amerika, we konden dus alleen via mail of skype met elkaar praten, het leuke hieraan was, dat we haar konden vragen om iets te schrijven of foto’s te maken terwijl ze daar nog was. Vaak moet je het doen met de materialen die al aangeleverd zijn.

SilkeSilke_Magazine_Doet Boersma3 SilkeSilke_Magazine_Doet Boersma4 SilkeSilke_Magazine_Doet Boersma5 SilkeSilke_Magazine_Doet Boersma6

 

Vormgeving van magazines zonder redactie

Het bijzondere aan dit magazine is dat Studio Hooghalen en SilkeSilke, het hele blad zelf hebben vorm gegeven. Van de redactie over de tekstuele stukken, de kwaliteit handhaving van de beelden, de layout opmaak, de typografie tot het DTP werk. Vaak worden er vele taken door andere professionals gedaan, maar door dat Studio Hooghalen & SilkeSilke alles zelf hebben gedaan bleven ze dicht bij de materie en dicht bij de wensen van de klant. Zo kon er een goede controle blijven op de kwaliteit van het doel, het inspireren en informeren van de doelgroep. Maar ook konden Studio Hooghalen & SilkeSilke erg vrij vormgeving inzetten, zowel als doel als als middel.