De Lettergek

Lesprogramma ontwikkeling

Verhaal:
Beeldend kunstenaar / docent Doet Boersma werkt regelmatig in Amerika als artist-in-residence. Haar atelier grenst daar aan een groot natuur gebied waar veel studenten van de nabijgelegen university onderzoek doen. Ook komen in dit natuurgebied toeristen om te wandelen en te genieten van de prachtige flora en fauna. Het Pierce Ceedar Creek Insituur is het organisatie orgaan achter dit natuurgebied. Zij werken nou samen met studenten en maken onderzoek mogelijk. Ook begeleiden zij de toeristen en geven ze lezingen over het natuurgebied.

Vraag:
Het pierce Ceedar Creek Instituut wil graag naast meer bezoekers, die bezoekers ook meer informeren en hun beleving in het natuurgebied verhogen. Alleen door de natuur wandelen is vaak niet genoeg om mensen opmerkzaam te maken.

Antwoord:
Samen met Doet Boersma heb ik een self guided art instruction ontwikkeld om te leren schetsen, door te schetsen ben je bewuster bezig met kijken dus beleef je veel meer van je omgeving. Het lesprogramma ontwikkelde Doet vanuit Amerika, ze maakte schetsen en foto’s, scande deze in en zorgde dat dit bij mij kwam. Door veel te mailen en te Skypen heb ik de hele vormgeving hiervan kunnen maken. Het moest een hoog educatief gehalte hebben, maar toch laagdrempelig zodat veel toeristen dit graag willen doen. Ook moest het passen bij een ecologische stijl die het Pierce Ceedar Creek Instituut al handhaafde, maar het mocht wel creatief en anders worden.

Portfolio Details

TAGS : Concepting, Typografie